Wat is levensduurverwachting

Binnen de consumentenelektronica branche wordt een overzicht – met levensduurverwachting aan de hand van productgroep en aankoopbedrag – gehanteerd, zoals opgesteld door Techniek Nederland.

Het gaat bij REFURBIOS om hergebruikte apparatuur mits anders vermeld ook wel refurbished genoemd. Dit betekend dat er geen minimale garantie is van 2 jaar, maar van 1 jaar. Het is overigens zo dat er diverse producten standaard worden geleverd met 2 jaar en soms zelf met 3 jaar garantie.

Voor alle laptops, telefoons, horloges, PC’s en monitoren geldt minimaal 1 jaar garantie mits anders vermeld. Het is mogelijk extra garantie aan te schaffen bij diverse producten. Als dit mogelijk is staat het vermeld bij het product. Extra garantie is mogelijk tot 3 jaar na aankoop.
Als het product te repareren is vals dit binnen de garantie. Is een product niet meer te repareren binnen de garantie krijgt u van ons een voorstel om het product te vervangen voor een gelijkwaardig product. Houd er wel rekening mee dat de waarde van een product afneemt en dat u de waarde terug krijgt voor het op dat moment geldende waarde. Per jaar na het eerste jaar garantie schrijft een product 30% af.

De volgende producten en services kunnen niet worden geretourneerd:

  • Video-, Geluids-, en software dragers zoals CD\’s, DVD\’s en USB sticks of digitaal geleverde software.
  • Gepersonaliseerde producten

Garantiebewijs

Elk bewijs van aankoop zoals een pakbon, kassabon of factuur – zien wij als garantiebewijs. Mocht u geen van deze documenten kunnen terugvinden, helpen wij u graag. Neem in dat geval contact met ons op dan kijken we of we u weer kunnen helpen aan het juiste garantiebewijs.


Wat als een product onverhoopt defect raakt?

Neem in dat geval contact op met ons per mail op garantie@refurbios.com. Geef, als u contact met ons opneemt, zo veel mogelijk details aan ons door, denk hierbij aan:

  • Telefoonnummer
  • Aankoop bewijs (factuur, Pakbon)
  • Klacht omschrijving

We zullen uiterlijk binnen 1 werkdag contact met u opnemen. We gaan dan samen met u kijken of het product op afstand is te repareren. Is dat niet mogelijk gaan we u een retour label sturen van UPS. U kan dan samen met UPS een afspraak maken om het product bij u op te halen, bij u thuis of op een andere locatie die u beter uitkomt.

Om een defect product goed te kunnen onderzoeken vragen wij je om alle meegeleverde accessoires zoals opladers, kabels et cetera mee te sturen. Doe dit dan bij voorkeur in de originele verpakking óf zorg voor goede verpakking zodat er geen schade kan ontstaan tijdens het transport.
Zorg dat alles goed verpakt is voordat u een afspraak maakt met UPS, de chauffeur kan helaas niet wachten op het inpakken en klaar maken van de zending.

Het is mogelijk dat in het reparatieproces data wordt gewist, of dat de datadrager en/ of het complete product wordt vervangen, waardoor data verloren kan gaan. Maak daarom altijd een back-up van data en programma’s voordat je het product ter reparatie aanbiedt. Wij zijn niet aansprakelijk voor het verlies van data.

Software,- driver en gebruikers problemen vallen niet onder de garantie, ook onjuist gebruik valt niet onder de garantie.