Wat zegt u nu…..Refurbished ?

Maar wat is het nu en waarom draagt refurbished bij aan een beter milieu ?

Refurbished letterlijk vertaald is “gerenoveerd”. Je koopt dus een product dat al eerder door iemand gekocht is zoals een laptop of een PC.
Refurbished producten zijn uitgebreid getest en waar nodig zijn er onderdelen vervangen of is zelfs de hele behuizing opnieuw gespoten. Daarnaast worden oude gebruikers sporen gewist. Dit wordt gedaan door het refurbished product terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Vaak worden laptops en PC’s volledig opnieuw geïnstalleerd met een legale (nieuwe) versie van Windows.

Bovendien zit er op refurbished producten ook een herroepingsrecht. Dit houdt in dat u uw geld terugkrijgt mocht u binnen 14 dagen erachter komen dat het refurbished product niet is wat u zocht.

Refurbished vs tweedehands

Stel, je wilt een laptop aanschaffen. Waarom zou je dan niet voor een tweedehands laptop kiezen ? Immers hoef je bij tweedehands net als bij refurbished niet de volledige prijs te betalen. Vergeet echter niet dat refurbished producten eerst uitgebreid getest worden voordat ze aangeboden worden. Indien nodig worden deze weer helemaal in orde gemaakt. Dit wordt bij een tweedehands niet gedaan. Daarnaast heeft een refurbished apparaat garantie, weer iets wat u bij een tweedehands niet krijgt.

Voordelen refurbished ten opzichten van tweedehands.

  • U bent zeker van de kwaliteit van je aankoop
  • Uw product heeft waarschijnlijk een langere levensduur dan een tweedehands product
  • Uw refurbished product komt met garantie

Refurbished vs nieuwe producten

Er valt wat voor te zeggen om voor refurbished te kiezen in plaats van tweedehands. Maar waarom zou u dan niet kiezen voor nieuw ?
Nieuwe producten hebben namelijk ook garantie, garanderen kwaliteit en hebben geen enkele gebruikerssporen.

Nieuwe producten komen met alle voordelen die refurbished producten ook hebben. Het is het wel zo dat nieuwe producten een stuk duurder zijn. U zou dus geld kunnen besparen door voor refurbished te kiezen.
Een ander argument wat u kan overwegen om voor refurbished te kiezen is het milieu. Het is het zo dat de productie van elektronische apparaten schadelijk is voor het milieu.
Hierbij moet u denken aan de uitstoot van broeikasgassen, schadelijk afval als bijproduct van de productie en natuurlijk de gevaarlijke stoffen die worden ingezet om bepaalde mineralen te winnen. Dit hergebruik bespoedigt de duurzaamheid van het product.

Voordelen Refurbished ten opzichten van nieuw

  • U bespaard geld
  • U bespaard het milieu

REFURBIOS is goed voor u, uw Portemonnee, en het Milieu !