Wat zijn de REFURBIOS retour voorwaarden ivm herroepingsrecht

Een product dient compleet geretourneerd te worden. Het product moet in nieuwstaat zijn en, indien redelijkerwijs mogelijk, in de originele verpakking. Je mag het product gerust bekijken en proberen zoals je dat ook in een winkel kunt doen. Je kunt een laptop gerust van alle kanten bekijken, maar u mag Windows niet activeren of software installeren als je deze nog wilt retourneren. Simpel gezegd mag u het product, in dit voorbeeld een laptop, van alle kanten bekijken en deze gerust een keer aanzetten maar u mag niet de Windows set-up doorlopen. Als u dit toch zou doen activeert u de Windows versie. Het product moet dan worden geherinstalleerd om deze weer te kunnen verkopen. De kosten die hiermee gemoeid zijn zullen we in mindering moeten brengen op het aankoop bedrag.

De volgende producten en services kunnen niet worden geretourneerd

  • Video-, Geluids-, en software dragers zoals CD\’s, DVD\’s en USB sticks of digitaal geleverde software
  • Gepersonaliseerde producten

Hoe een product te retourneren

Voor uw iets gaat opsturen dient u uw retour zending aan ons kenbaar te maken op het mail adres: retour@refurbios.com

Let op dat u de aanvraag doet binnen de wettelijk gestelde 14 dagen. Aanvragen buiten deze 14 dagen komen niet in aanmerking voor herroepingsrecht.

We vragen u kort aan te geven wat de reden van uw retour is, u bent ons niet verplicht de reden van retour op te geven als u gebruik wil maken van het herroepingsrecht.  Na aanmelding ontvangt u van ons een retournummer en de verzend details zodat we u op de hoogte kunnen houden van uw retour en eventuele (deels) terug betaling

Als u een product aan ons wilt terugsturen, dient u dit zelf te organiseren. Dit betekent dat u er zelf verantwoordelijk voor bent dat het product goed bij ons logistieke centrum aankomt. Omdat u zelf verantwoordelijk bent dat REFURBIOS het product in goede staat ontvangt, raden we u aan om:
• Het product goed te verpakken
• Het product verzekerd te verzenden
• Alleen gebruik te maken van bekende vervoersbedrijven

Zodra wij uw retourzending hebben ontvangen in ons logistieke centrum, sturen wij u een bericht ter bevestiging. Binnen drie dagen na ontvangst wordt uw retour verwerkt en gecontroleerd. Voldoet het product aan onze retour voorwaarden, dan wordt de terugbetaling in gang gezet en ontvang u, normaal gesproken, het aankoopbedrag binnen 14 dagen terug.

Wat als een product niet of niet volledig voldoet. Een product voldoet niet (volledig) aan de retour voorwaarden als het niet compleet is, (de verpakking) onnodig beschadigd is of het product meer gebruikt is dan nodig was om het te kunnen beoordelen (bekijken of proberen).

Als een product niet (volledig) aan de retour voorwaarden voldoet kijken wij wat wij voor u kunnen betekenen. Een van de oplossingen kan zijn dat REFURBIOS waardevermindering van het product bij u in rekening brengt en/of de kosten die nodig zijn om het product via onze shop een tweede leven te geven. Dit wil zeggen dat u een lager bedrag terugkrijgt dan waarvoor u het product hebt gekocht.

Wij maken het geld aan u over op de rekening waarmee u ook betaald hebt. Een andere manier van terug betaling is niet mogelijk. Retourneer u het product en voldoet deze aan de retour voorwaarden, dan betalen we u het aankoopbedrag inclusief eventuele standaard bezorgkosten terug.